top of page

NorWeb, 6 maj 2021

Den 6 maj anordnar NorBet nästa webbinarium i serien NorWeb. Vid detta webbinarium kommer Ingrid Schéle och Stefan Holmström från Umeå universitet att hålla en föreläsning med titeln: Övergången mellan studier och arbetsliv i människovårdande yrken – en kritisk period och vad vi kan göra för att underlätta.


Innehåll

Ingrid Schéle och Stefan Holmström har precis avslutat ett forskningsprojekt där de tillsammans med kollegor följt socionomer och psykologer de tre första åren efter examen. Ingrid kommer att kort berätta om hur arbetssituationen kan se ut för gruppen, vilka som kan riskera ohälsa och sjukskrivning och vilka faktorer som tycks ha underlättat övergången till arbetslivet och bidrar till hälsa och välbefinnande. Stefan kommer att gå in på vad vi konkret kan lära av projektet och tidigare forskning om möjliga effektiva interventioner och hur dessa kan stödjas på arbetsplatsen.

Ingrid Schéle är personalvetare i botten och lektor i arbets- och organisationspsykologi vid institutionen för psykologi i Umeå. I sin forskning intresserar hon sig bland annat för könade upplevelser av arbetsmiljö och övergången mellan högre studier och arbetsliv.


Stefan Holmström är legitimerad psykolog och docent i psykologi vid institutionen för psykologi i Umeå. Hans forskningsintressen ligger inom psykisk hälsa och prestation.


När och hur

Torsdag den 6 maj kl. 13-14 via Zoom. Föreläsningen pågår i 45 minuter, därefter blir det 15 minuters frågestund.


Anmälan

Webbinariet är kostnadsfritt, men anmälan krävs. Klicka här för anmälan. Sista anmälningsdag är den 5 maj.


Inspelning

Föreläsningen (men inte frågestunden) kommer att spelas in för publicering på NorBet blogg. Om du inte vill vara med på bild och/eller ljud måste du ha din kamera och mikrofon avstängd under föreläsningsdelen.

Information om hur Region Västerbotten behandlar personuppgifter från inspelningar finns i dokumentet nedan.

Information om samtycke vid användning a
.
Ladda ner • 160KB

Välkommen med din anmälan!Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page