Interventioner för bättre psykosocial arbetsmiljö

March 9, 2020

Arbetstagares hälsa och välbefinnande påverkas i hög utsträckning av den psykosociala arbetsmiljön. Brister i den psykosociala arbetsmiljön har mycket negativa konsekvenser för individuella arbetstagare, såsom ökad risk för depression, utmattningssyndrom och ångest. Lyckligtvis visar forskning att med arbetsplatsnära interventioner går den psykosociala arbetsmiljön att förbättra! Interventioner har bäst effekt om de görs på olika nivåer samtidigt, från organisationsnivå ner till individnivå. Detta och mycket mer framgår i rapporten "Psykosocial arbetsmiljö – hälsa och välbefinnande" av Myndigheten för arbetsmiljökunskap.

 

Läs rapporten här.

 

 

 

Please reload

Senaste inlägg

June 19, 2020

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload