top of page

Vill du vara med i en digital bokcirkel och fördjupa dig i implementeringskunskap?

NorBet planerar att erbjuda en digital bokcirkel med 4-5 träffar under vårterminen 2024, där vi fördjupar oss i implementeringskunskap utifrån boken Implementeringsboken – Så inför du nytt som gör nytta. Professor Ulrica von Thiele Schwarz har skrivit boken tillsammans med kollegan Henna Hansson. Vi hoppas och tror att detta kan vara både ett intressant och relevant tema att få fördjupa sig i nästan oavsett vilken verksamhet en verkar inom. Syfte med bokcirkeln är att få ett fördjupat kunskapsbaserat stöd inför arbete med att få ut nytta av innovationer, nya arbetssätt och förändringsinitiativ i den egna verksamheten.

 

Vi undersöker nu intresse för att vara med i bokcirkeln. Vill du vara med så anmäl gärna ditt intresse här, detta utan bindande villkor. Vi kommer att skicka ut mer detaljerad information om datum, tider och upplägg under december eller i början av januari. I samband med det kan du, om du fortfarande vill vara med, göra en definitiv anmälan. Bokcirkeln kommer att vara kostnadsfri men inköp av boken bekostas av respektive deltagare (om du inte kan köpa boken – kolla om ditt bibliotek har boken inne eller kan beställa hem den). Preliminär planerad uppstart är torsdag vecka 9, kl. 13.00–15.00. Bokcirkeln leds av oss i NorBet-teamet och Ulrica von Thiele Schwarz kommer även att medverka. Vi vänder oss till såväl nybörjare som mer erfarna personer inom implementeringsfältet.

 

Ifall du missat: I oktober arrangerades ett NorWeb med fokus på just implementeringskunskap tillsammans med Ulrica. För dig som inte deltog kan du läsa mer om Ulrica nedan* och fram till 27 januari också se en inspelning av webbinariet. Du kan översiktligt läsa om implementeringskunskap i ett tidigare blogginlägg.


Genomförandet av förändringar är ofta en mödosam process med betydande risk för att det inte riktigt går som planerat/önskat. Att hantera en rad osäkerheter på vägen kräver en systematisk, anpassad och kunskapsbaserad strategi. Denna bokcirkel är tänkt att vara ett kunskapsstöd för att framgent i praktiken kunna ta sig an implementeringsinitiativ förhoppningsvis lite klokare än innan. Hoppas du vill vara med!


//NorBet-teamet


En öppen bok


*Ulrica von Thiele Schwarz är legitimerad psykolog och professor i psykologi vid Mälardalens universitet med en bakgrund inom företagshälsovård. Hennes forskning handlar om hur man designar, implementerar och förstår effekterna av nyheter – innovationer av olika slag – i organisationer. Utgångspunkten är hur människor, grupper och system fungerar. Inte minst har hon intresserat sig för hur forskningsresultat ska komma till praktisk nytta – för vad är det för poäng med nya uppfinningar och ny kunskap om det inte används? Tillsammans med Henna Hasson har hon skrivit flera böcker om kunskapsanvändning, nu senast Implementeringsboken, som ger en konkret och handfast beskrivning av hur man kan ta sig an implementeringsutmaningen i praktiken.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page