top of page

Julhälsning, nytt tema och lästips

Med åtta dagar kvar till julafton avrundar NorBet arbetsåret. När vi åter ses 2023 riktas ljuset mot konferensen Kognition i arbetslivet (anmäl dig här) den 14 februari och på bloggen inleds temat: Ett jämlikt och rättvist arbetsliv.


För många (men inte alla) har 2022 varit året det inte känts alltför tokigt att sitta i överfyllda lunchrum, delta i fysiska möten och småprata i kaffepausen. Och visst har det varit fint med sociala aktiviteter där ordet digital inte stått med i inbjudan. Det blir spännande att framöver ta del av forskningen som avser fånga upp hur vi påverkats av pandemiåren.


Vi avrundar med årets sista lästips från NorBet. Stefan Blomberg, leg. psykolog på arbets-och miljömedicin i Linköping, disputerar i dagarna med avhandlingen Beware of Non-Supportive Leaders: Moderating Effects of Supportive Leadership on the Risks and Effects of Workplace Bullying. Det kan tänkas att det blir ett och annat blogginlägg om avhandlingen framöver med tanke på nästa tema. Ett annat mer snabbläst tips är debattartikeln i DN om ledarskap, som vi även tipsade om tidigare i veckan. Där skriver bland annat ledarskapsforskaren Robert Lundmark om att din chef troligtvis inte är psykopat och hur bristande arbetsmiljö bidrar till brister i ledarskapet.


Tack för att du följt oss i år.


God jul och ett gott nytt år önskar NorBets arbetsgrupp!


Bild från Pixabay

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page